Zemětřesení na bytovém družstvu, aneb konec vlády špatného výkladu zákona?

16.06.2015 15:10

V jednom z diskusních příspěvků je nám vyčítána čtenářem Petrem S. „000“, alias - samozvaný tiskový mluvčí BD Orlová a diskusním členem redakce Orloviny.cz, že naše čtivost je mizerná a měli bychom se jít učit k Ing. Waldemarovi D. Na tuto úroveň se pane Petře S. nesnížíme ani za cenu nižší čtivosti. Něco silně prohnilého je totiž orlovskou veřejností vnímáno na stránkách známého Waldemara D. Proto se od něj nic učit nebudeme a chovat se jako on to určitě nechceme. Bereme však na vědomí Vaši připomínku a děkujeme, že našim čtenářem jste se stal právě Vy. Podívejme se tedy, co se v současnosti děje na Bytovém družstvu Orlová.

Posledním shromážděním delegátů BD celkem zamávala informace, že anonymním podáním na policii bylo zjištěno, že před „X“ lety bylo z peněz BD defraudováno kolem 90 000 Kč a to jednou z pracovnic ekonomického úseku družstva. Peníze jsou v současnosti již vráceny na účet družstva, ale zajímavé je, že z ekonomického oddělení BD o tom nevěděla vedoucí oddělení a také přičinlivá paní Jana Z. Ano, přesně ta, co se s panem Petrem S. alias „agent 000“ nedávno vypotácela z budovy družstva a to značně znavená - asi náročnou prací. K nezjistitelnému obohacení „někoho“ na úkor družstevníků došlo evidentně tím, že ze strany Miluše M., jako vedoucí ekonomického oddělení, pouze nebyla prováděna odpovídající kontrola plateb hotovosti do družstevní pokladny. Peprné na tom všem je, že Miluše M. stále sedí v pozici vedoucí ekonomického oddělení BD a dokonce nikomu z vedení družstva ani nevadí, že stále pracuje s penězi družstevníků! Co však je také velmi zajímavá skutečnost? Současný ředitel BD a dosavadní vedoucí ekonomického oddělení byli v této věci předvoláni k výslechu na policii. Copak tam asi řekli? ASI opět jako ty tři opice - NIC !!! Teprve na žádost a urgenci Kontrolní komise BD byla celá věc probádána policií a tím se zjistily nesrovnalosti v příjmových a výdajových dokladech a bylo potvrzeno zjištěné manko cirka 90 000 Kč.

Pokud se jako čtenáři také divíte, že v souvislosti s vedením družstva Jaroslavem M. již nepoužíváme oslovení předseda představenstva, potom sdělujeme, že to píšeme záměrně a dokonce takto je to i správně. Od minulého týdne již je Jaroslav M. „pouze“ ředitelem BD. Minulý čtvrtek se na jednání představenstva BD, pod tlakem rozhodnutí vrchního soudu, Jaroslav M. podřídil a začal respektovat zákony v naší republice. REZIGNOVAL na funkci člena a předsedy představenstva. Svoji rezignaci zdůvodnil alibisticky pouze tím, že se nechce odvolávat a soudit.

My se však ptáme?

  • Jak je možné, že významná částka 90-ti tisíc tak dlouho nikde v družstvu nechyběla? Byly snad roční uzávěrky BD účelově zmanipulovány tak, aby se na nic nepřišlo?
  • Jak se mohlo stát, že ředitel a předseda představenstva nerespektoval 1,5 roku zákon o bytových družstvech a navíc i pobíral mzdu za dvě kumulované funkce v BD?
  • Když si Jaroslav M. byl 1,5 roku jist, že se kumulací funkcí v BD nejedná o pochybení, proč se neodvolá a nesoudí za jeho „pravdu“?
  • Co bude dělat současné představenstvo BD z titulu povinnosti péče řádného hospodáře? Bude neoprávněně vyplacenou mzdu ředitele nebo předsedy představenstva požadovat zpět po Jaroslavu M.? (možná se členové představenstva poskládají a uhradí sami nějakých 300 000 Kč, které požadoval již Ing. J. Katauer po Jaroslavu M. Ano, ti členové představenstva, kteří po odvolání Jaroslava M. z funkce předsedy ho opět do funkce předsedy zvolili a tím umožnili opět porušování zákona 90/2012 Sb., a dovolili mu tím vědomě a opětovně pobírat dvojí plat nezákonně kumulovaných funkcí?)

Družstevníci zatím tvrdě neuplatňují své možnosti a nároky podle platných stanov družstva, kdy je družstvo povinno na žádost člena družstva poskytnout družstevníkům, jakoukoli informaci týkající se byť i mezd zaměstnanců, náplně jejich práce včetně uzavíraných smluv se spolupracujícími firmami atd. Jedná se tedy zatím o jakousi družstevnickou toleranci. Ale vše má svou mez!

Diskusní téma: Zemětřesení na bytovém družstvu, aneb konec vlády špatného výkladu zákona?

ježek

000 26.06.2015
Jsi debil 823 nebo jinde všichni ví o koho jde. I zítra Vás pozdravím, doufám, že odpovíte.

ukradene penize

zamestnanec 20.06.2015
Druzstevnik zaplatil na druzstvu poplatek, penize si proste odnasela zamestnankyne (ci) domu, delalo se to bezne... uloha Janicky Z. se zatim nerozkryla, Jarek M. vse zametl pod koberec. Rozkrylo se KK jen jedno obdobi, po te Mohyla a Biba stopli dokumenty ktere jim doporucila Janicka Z. a vse schovali. Josef Berny vymysli pohadky, pise pamflety a odvadi pozornost druzstevniku jinam... sehrana particka jede dal....

doporučení

Petr čtenář 17.06.2015
Ne okrádání družstevníku poukazoval už na orlovinach pan Krátký. Takže vemte košťata a vymeťte je z družstva.Na co čekáte?

komedie

družstevnik 17.06.2015
Delegáte, já jsem družstevnik už hodně dlouho. Pamatuju toho dost.Zustal jsem až do konce. Jsem zvědav jestli nám někdo odpoví,jak to s tou funkci a platy a ukradenýma penězma vlastně je? Víte to někdo? Připrav se na nové shromáždění. Pro neusnašenischopnost jsme se všichni nadšeně rozešly .

Pro odboráře ježka

000 26.06.2015
Jeden z posledních ze sálu odcházel jeden bývalý odborář který uměl rozdávat poukazy podle svého přrsvědčení. Stojí Vám to pane ježice se tady takhle ztrapňovat běžte se raději léčit. Nebo si skočte na pivo jak po SD.

tragedie

otrávený delegát 17.06.2015
Na shromáždění jsem byl. bylo nás víc. Jedním slovem tragedie. Byla by to komedie kdyby nešlo o naše prachy a byty.Bláboly Bíby,který vedl shromáždění a lepší už se asi nenašel,který nevidí problém že nosí flašky zaměstnancům. (asi netuší že ručí celým svým majetkem a má ho prý dost velký).Bláboly Mohyly o snaze udržet družstvo a házení pomyslných klacků pod nohy (ten už dnes neručí za nic a ničím , má strach o nové auto a dům co staví), bláboly Mačkové o malém hospodářském výnosu (jak by také mohl být velký, když se rozkradlo co se dalo pod jejím vedením),bláboly technika Stacha o jeho odcházení, (to už někdo napsal, ale ten si pletl život s divadelními prkny a nebyl na rentě) jako by to někoho zajímalo že odejde.Raději jsem odešel já a za mnou hodně dalších, abych si nekazil večer. Závěr? Družstvo jde ke dnu,krysy utíkají. Jen důchodci oblbnutí sliby těch co utíkají zůstavají a věří v lepší zítřky.Tak by se to dalo shrnout.Družstevníci berte rozum do hrsti a převádějte byty do osobního vlastnictví. Pokud nám družstvo povedou ti lidé co byli za stolem v čele, tak všichni svatí nás ochraňujte. Za chvíli nebude co převádět.

Re: tragedie

X man 22.06.2015
Družstevní vlastnictvní je skomírající posttotaltní forma vlastnictní střechy nad hlavou.V Orlové to momentálně ovládá banda poloidiotů,kteří za peníze družstevníků clastají,souloží jezdí na služební cesty do Frankreichu atd. a my,banda družstevních idiotů jim to žereme.

Re: Re: tragedie

družstevník 22.06.2015
Souloží se na družstvu? Kdo s kým a zakolik?

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz