Vážení čtenáři,

30.03.2016 20:30

chtěli jsme pro vás získat vyjádření poslance p.Hájka k některým skutečnostem. Dopis zaslaný na Orlovskou adresu se jemu do rukou nedostal a tak jsme mu poslali dopis přímo do sněmovny v Praze. Zajímalo nás,  jakým způsobem se angažoval v pomoci horníkům OKD, jak je aktivní jako podpředseda parlamentního výboru pro životní prostředí v našem kraji,zajímala nás jeho reakce na možnou spojitost druhé místostarostky Jenčmionkové s Roikem  (aféra SMO) a také na způsob tvoření krajské kandidátky za ANO. Na tento dopis nám odepsal na naši e-mailovou adresu.Dopis byl zhruba na polovinu stránky A-4, ale vyjádřil se pouze k tomu,že zkontroloval poslanecký web a žádnou poštu od nás nedostal a to,že by mu asistentka Bryszkowská cenzurovala poštu označil za hrubou pomluvu a lež.Ovšem jak kontroluje poštovní schránku v Orlové,když tady je tak jednou až dvakrát za měsíc,už nám nenapsal.Dopis nadepsal:vážený anonyme,ale pozval nás i  na osobní schůzku do své kanceláře a určil i termín,protože tady každé pondělí není.Takže musíme vycházet z toho, co se nám podařilo zjistit.

Nikde jsme nenašli nějakou aktivitu v oblasti řešení problému s OKD,což od bývalého technika a ředitele na dole by se dala čekat.V oblasti životního prostředí v našem kraji jsme také nenašli nějakou pozitivní činnost.Složitější je vyjádřit se k Jenčmionkové ve vztahu s Roikem. Nemůžeme tušit,i přes článek,který jsme mu poslali,jakým způsobem se k němu dostávají informace.Poslanec Hájek je v Orlové velmi sporadicky a informace mu podává jeho asistentka a zastupitelka. To zrovna není záruka objektivity.

Až z FB ANO jsme se dověděli,že Potyšová nekandiduje na kraj i když byla odsouhlasená místní i okresní organizaci.Proslýchá se ,že tvoření krajské kandidátky není jenom podle odbornosti,ale podle zásahu některých osob ne z pozice nadřízenosti,ale nadřazenosti.Tyto problémy zaznamenali v ANO v Havířově,Bohumíně,Karviné, ale i jinde.Ale i přesto nám není jasné proč zůstala na kandidátce jenom asistentka a zastupitelka Bryszkowská ,která po případném zvolení nemůže nabídnou žádnou odbornost snad,že by otevřela pro zastupitele kantýnu.Orlová by si zasloužila i za ANO v kraji reprezentativní zastoupení. Například Hrdina by byl značným přínosem. Dokáže se orientovat v současných problémech OKD,což Hájek už dávno ne.Počáteční výhoda mít v zastupitelstvu poslance se ukázala momentálně jako nevýhoda.Poslanec,který je trvale Orlovák a je poslancem za Moravskoslezký kraj a přitom ani v našem kraji nebydlí a v Orlové je jenom občas v podstatě zabírá místo v zastupitelstvu někomu místnímu, který aspoň Orlovou zná.Zřejmě by se měl zamyslet nad tím,zda by nebylo lepší, aby se angažoval v místě svého bydliště.

Diskusní téma: Vážení čtenáři,

pro poslance PS PČR Ing. J. Hájka

redakce Orlovské novinky 21.04.2016
Děkujeme za nabídku osobního setkání,ale snad pochopíte,že Vaši nabídku osobního setkání nebudeme akceptovat.Také laskavě vezměte na vědomí, že každý občan byť pro Vás anonymní, má toto právo stejně tak, jako povinnost platit daně.Pokud Vám nevadí anonymita volebního hlasu na základě kterého jste v PS,není tedy tato skutečnost ani důvodem proto,abyste s námi další komunikaci nevedl.Asi stejně tak, jako nám nevadí,že jste zastupitelem v Orlové a nebydlíte v ní.Jsme informační web,který má určitou čtenářskou obec a rádi bychom ji poskytli informace i z druhé strany a jeho pohledu.Pokud nejste ochotny komunikovat s námi v písemné podobě a nebo nemáte pozitivní informace o vaši práci v Orlové,není to náš problém.Přesto vám děkujeme,že jste se nám ozval a projevil určitou ochotu.Vždy budeme rádi za ochotu komunikovat,ale nutit nebudeme nikoho.
Redakce Orlovské novinky

Pozvánka na osobní setkání s autorem článku ze dne 30.3.2016

Josef Hájek 07.04.2016
Ve dnech 22.3 a 23.3 jsem opakovaně nabídl osobě, která mi napsala dopis do sněmovny osobní setkání. Bohužel jsem na mou nabídku nedostal žádnou odpověď. Žádnou zpětnou informaci jsem nenašel ani ve Vašem příspěvku ze dne 30.3.2016 Opakuji a zdůrazňuji, že jsem připraven odpovědět na veškeré dotazy, které se týkají mojí práce poslance, zastupitele i člena hnutí ANO, ovšem pouze za předpokladu, že budu vědět s kým komunikuji. S anonymy skutečně komunikovat nechci a nebudu.

Re: Pozvánka na osobní setkání s autorem článku ze dne 30.3.2016

Orlovačka 09.04.2016
Pane Hájek,provozovatele těchto stránek neznáme,neznáme ani jejich obličeje,ale jsou místní a Orlovou znají.Zato vaše jméno známe,možná bychom někde našli i váš obličej,ale nejste místní. Nebydlíte ani v našem kraji,neznáte Orlovou ,tak jak můžete být platný v našem zastupitelstvu?Co můžete vědět a nebo řešit,když tady občas přijedete na krátkou návštěvu?Kdo vám dává informace podle toho jak se to jemu nebo jí zrovna hodí?Dost jsem o vašem příspěvku přemýšlela a napadá mně jedná věc.Kdo je více anonymní-Orlovské novinky nebo vy?

rekapitulace

x man 05.04.2016
To,že angažmá poslance ing. Hájka za ANO v orlovské politice bude Pyrrhovo vítězství pro Orlovou se s odstupem času projevuje stále výrazněji.

Re: rekapitulace

Leoš 06.04.2016
To není jenom J.Hájek,prospěchaří i poslanec Sedláček v Bohumíně,předseda krajské organizace Bělica rozbijí ANO v Havířově ,Karviná také není mimo.Už nebylo místo jinde,tak se nacpali do ANO.

Záznamy: 1 - 5 ze 5

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz