Programová konference kontra hnutí ANO a ikona A.Babiš.

16.05.2016 10:30

V hnutí ANO proběhla programová konference a nás zaujala ta část,kde se  ministr A. Babiš zmiňuje o prospěchářství,kdy o prospěchářích A.Babiš hovořil v části projevu věnované jeho hnutí. Připustil, že ANO se nevěnovalo výběru lidí dostatečně. "Proto je jedním z našich nejdůležitějších úkolů před příštími parlamentními volbami očista našeho hnutí od těchto prospěchářů," což osobně vyhlásil A.Babiš.

Hnutí má nyní podle něho 2859 členů a 1120 žadatelů o členství.A.Babiš také uvedl,že výběr členů se musí změnit.O podaných přihláškách by mělo mít přehled ústředí a zrušit by se mohla půlroční čekatelská lhůta. "Občas mám totiž pocit, že některé organizace nechtějí přijímat další členy a svoje oblasti de facto privatizují a konzervují se," prohlásil.

Nevíme,zda mluvil jenom o Praze a nebo má a vychází z informací z jiných regionů.Ale pravděpodobně si již nechal udělat nějakou širší a hlubší analýzu a z té také ve svých vyjádřeních vychází.Může se stát,že před parlamentními volbami,které jsou příští rok,vyřadí příkladně ty poslance,kteří například prokazatelně nebydlí v daném kraji za který kandidují.To samé také bude aplikováno na konkrétní zástupce ANO u místních,oblastních,případně krajských samospráv.Možná mu vadí,že poslanci v místních organizacích,kde jsou jenom obyčejní členové,ale nepřijatelně rozhodují jako by byli straničtí předsedové a tak účelově narušují se svými vyvolenými,chod celé organizace.To se týká i funkcionářů oblastí a kraje jednajících ve vlastním zájmu a nebo v zájmu svých kamarádů poslanců (více méně proto,že se jich bojí).Snad zmiňovaná očista dorazí i do našeho regionu.Očista do čista by nepochybně prospěla i Havířovu,Karviné,Orlové,Bohumínu a určitě i dalších míst.Potom snad bude více času na práci pro lidi.Věříme,že se o tom A.Babiš včas dozví.

Diskusní téma: Programová konference kontra hnutí ANO a ikona A.Babiš.

Legislativa pro volby do Parlamentu ČR

Josef Hájek 22.05.2016
Dobrý den, pokud chcete podávat občanům relevantní informace prostudujte si prosím zákon č. 247/1995 Sb. o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů.

Re: Legislativa pro volby do Parlamentu ČR

Marek Ženíšek 22.05.2016
A v tom zákonu, ale není nic o prospěchářích ANO. Tedy pokud tady chcete relevantně diskutovat pane poslanče Hájku, bude potřeba abyste si prostudoval sám programové prohlášení především hnutí ANO. Čekal jsem na Vaši odpovídající reakci pane poslanče. Je vidět, že zdejší redakce má opavdu navch a poslanec jako Vy, ten by se měl tedy pořádně zamyslet. Děkuji pokud najdete odvaahu se vůbec způsobile ke všemu vyjádřit. Lidé jako Vy, jsou pro to co činí, právě potupou pana Babiše a ten by to měl o Vás vědět.

Re: Re: Legislativa pro volby do Parlamentu ČR

Josef Hájek 24.05.2016
Vážený pane "Marku Ženíšku" . S pravým Markem Ženíškem se pravidelně setkávám na jednání výboru pro obranu. Přesto, že je to můj politický protivník máme spolu velmi korektní vztahy. V politice se můžeme velmi často názorově rozcházet, ale důležité je zachovat si slušnost a respekt ke svému oponentovi.
Pokud Vám schází mé vyjádření , prosím přečtěte si diskusi k článku " Je to výhra pro opozici nebo prohra pro koalici" ze dne 21.4.2016. Bohužel redakce Orlovských novinek mou odpověď nezveřejnila v samostatném článku a tak jsem musel zvolit tuto formu. Do politiky jsem určitě nevstupoval pro osobní prospěch, ale pokud je někdo zaslepen nenávistí, tak je jakákoliv obhajoba zbytečná. Letos jsem stejně jako vloni daroval klubu důchodců sponzorský dar ve výši 10 000,-Kč, což je částka vyšší než je má odměna za výkon zastupitele. Důchodcům z klubu důchodců - Kopaniny - bývalým pracovníkům Dolu Doubrava jsem udělal radost a to mě těší. Ještě více mě ale těší to, že si mé práce v hnutí ANO váží jak mí kolegové , tak i náš předseda hnutí.
S pozdravem Josef Hájek poslanec PČR
mail: hajekj@psp.cz

Očista do čista

000 18.05.2016
Nelze než souhlasit s tímto sloganem. Po zveřejnění nepravdivého tvrzení v příspěvku o exekuci na Danělyšina je jasná provázanost doktorky Potyšové s tímto webem. Pokud politik používá bulvár k ochraně svojeho zadku, měl by odejít. Proto očista dočista zde sedí. Očistěme se od falešné doktorky, které jsme v dobré víře dali svůj hlas. Družstevníci Ti to sečtou RR.

Re: Očista do čista

Ženíšek 22.05.2016
Pro nepravdivost je jasná provázanost. No, Stachu, ty budeš dobrý partner pro Mohylu. Jen co je pravda. Jen pokud budeš v představenstvu BD, tak se ke správcům vchodů /samospráv/ nedostaneš, tak jako jsi se mohl k jejich oblbování dostat jako bytový technik. Nebo jsis už našel nějakého náhradníka? Ty jsi kšefty nacpával jen tam, kde se správce nehodí ani za díru do ... Delegáti jsou možná leniví, ale nikoli hloupí STACHU.

Očista do čista

000 18.05.2016
Nelze než souhlasit s tímto sloganem. Po zveřejnění

pokusy hokusy

x man 16.05.2016
Jako pokus o zkvalitnění členské základny ANO je to určitě sympatické, ale nevím, zda tyto kritéria zabrání všem politikým turistům v jejich činnosti.Matně si vzpomínám, že zhruba před osmdesáti lety už tu něco takového bylo, kdy do strany brali lidi,kteří měli nad 180cm výšky a nordické rysy a jak to dopadlo a taky majitelé "červených knížek" by se k tomu mohli vyjádřit.

Záznamy: 1 - 7 ze 7

Přidat nový příspěvek

DISKUSE POD

ČLÁNKEM!!!

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz