Pěna současných dní ...

22.05.2015 15:22

Na posledním ZM 27.4.2015 vystoupil dnes již bývalý, „nechvalně“ známy asistent poslankyně p.Lorencové za ANO. Pro údajné zlodějské choutky musel odejít od poslankyně a v současnosti se snad netají tím,že potřebuje peníze na auto pro manželku a proto si je asi chce vydělávat pomlouvačným způsobem, až mu ty peníze někdo prostě dá. Zkušenosti s ním mají v Havířově v Karviné a i jinde. Jedná se o jméno Bohdan S.

V Orlové k tomu využil dva zastupitele,kteří  neprojevili moc rozumu a skočili mu na to. Miroslav CH. (NEZ) a Bc. Naděžda K. (VO). Jedná se o kauzu pronájmu kanceláře poslance za ANO. Téma stále dokola omílané a čeká se,až stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Poslanec určitě nebude obíhat město a shánět kancelář. Pověřil jednoduše zprostředkovatele,ten podepsal 1.11.2013 s BD smlouvu o pronájmu nebytových prostor. Dne 9.12.2013 Silexim požádal o souhlas,že může pronajmout tyto prostory pro potřeby poslance sněmovny. Do té doby se jméno Hájek nevyskytovalo nikde.

Všechny smlouvy také spolupodepsala za BD s předsedou BD i vedoucí správního úseku p.Potyšová. Následně tuto kancelář začal užívat p.Hájek. Takže poslanecká kancelář je skutečně a legálně v budově BD. Paní Potyšová řekla,že podepsala smlouvu Ing.Hájkoví i když tehdy toto jméno neznala a také na jednání ZM neřekla,že ji podepsala s p.Hájkem. Zřejmě někteří zastupitelé nepochopili, co může způsobit ohebný český jazyk a vše si jednoduše vysvětlili posvém. Takže problém - vlastně není! Až na to, že p.Potyšová je první místostarostou. To je právě to, co někomu hodně vadí a proto tato hysterie,která má úplně jiný účel.

Zásadní jsou v současnosti řešené prioritní sporty a sportovní akce. Fotbal, hokej a cyklistická Grácie do nichž město nalévalo hodně peněz. Teď už nějakou dobu všude probíhají kontroly. Zjišťuje se, co a kde chybí. Taky se objevily spekulace, kde lítá neoprávněně přijatá nějaká ta „korunka“ spojená s vedením černých duší,na které se berou peníze od svazu,kdy reálných členů v klubech je daleko méně, než je příjem od svazu na počet kluby deklarované členské základny. Nesplácení úvěru,dluhy a malí hokejisté pod vedením Daniela M.,který má hokejisty i v Karviné. Také obchod se sportovním zbožím, kde si údajně karvinští hokejisté nakoupí a Orlová zřejmě zaplatila účty. Tak se snad stalo to,že orlovští malí hokejisté nemají dnes nic. A tak peníze vlastně musí někde chybět. Také je mnohdy podivné proč se netrénuje na vlastním hřišti,ale platí se nájem někomu jinému? A kdo že se kolem toho všeho dále také motal? Radislav M. SNK-ED (fotbal), Petr K. KSČM (Grácia) atd. V minulosti byly již všechny dnes zjištěné nedostatky zjištěny městským auditorem,ale bývalé vedení to raději zametlo pod koberec. A kdo byl tehdy ve vedení města? Znáte je určitě dobře. To je totiž ten dnešní problém! Nejlepší obrana je zaútočit a vytvořit jiný nesmyslný problém. Jednoduše jiným směrem zaměstnat všechny,kteří v současnosti odpovědně řeší opravdový a skutečný problém s penězi v prioritních sportech a akcích. Takže „Cui bono“, neboli - v čí prospěch? Podívali jsme se na koaliční smlouvu a mimo jiné tam je, že se bude kontrolovat zpětně hospodaření města. A jsme doma!

Že by se i ti dva další - současní zastupitelé NEZ a VO někde zapletli do nevýhodného hospodaření a dnes se báli o své velmi, ale velmi nízké nájmy? Vlastně skoro žádné nájemné za prostory ve vlastnictví města? Naděžda K. podniká ve dvou městem vlastněných budovách - areálech. Je to jednou školka a v druhém případě sociální zařízení. Říká se,že každý areál si pronajímá po stovce měsíčně. A ještě jí město sponzoruje provoz těch zařízení. To se jí to dobře podniká! Jiné soukromé školky takové výhody nemají.

 Miroslav CH. v DDM má údajně pronájem také za jednu korunu, i když,ostatní tam platí nájemné v plné výši. Toto oba dostali jako staří zastupitelé kdysi dávno od svých kolegů. Že by se o to V SOUČASNOSTI báli?  Šeptá se,že jim to město bude rušit. Ale to asi nebude přesně ono. Ti dva jsou nastrčené figurky.

Ing. Waldemar D., Bohdan S. a jejich donášeči se scházejí na své porady Ve štole a kují pikle, jak nejlépe odvést pozornost ať se podaří co nejvíce utajit. Ono nikdy ve vedení města nebyl ekonom,ale nějací učitelé,lékaři,elektrikáři jednou snad právník. Takže vysloveně dlouho na orlovské radnici chyběla odbornost a tedy nebyl důvod něco kontrolovat,když tomu nikdo ani pořádně nerozuměl. Jasným příkladem toho je SMO s nehospodárnostmi za 35 mil. a defraudace ve městské kase 5 mil. Kč,kde jednoduše chyběla odborná kontrola FO.

Kolem všeho se až příliš nápadně točí také protagonisté, jako je zkrachovalý a hodně ušpiněný bývalý politik a spasitel Orlové Ing. Waldemar D., či mluvčí BD, mnoha lidmi označovaný jako notorický alkoholik - Petr S.

Takže je a bude hodně o čem psát i příště.

Diskusní téma: Pěna současných dní ...

Petr Stach

000 26.05.2015
Neskrývám se, odtajněte se, ať čtenáři ví s kým mají tu čest. Až to odtajní PČR budete vypadát jak ubožák. Jen rada výsledek ať vyřknou jiní.

co za tím je

j.jíra 24.05.2015
A jak současný stav vidí nejsilnější opoziční strana KSČM? Zbaběle jsou zalezlí a ani jedno prohlášení? Že by opravdu v problémech kolem ANO měli prsty, protože si na Grácii bude muset Koláček vydělat na elektrárně jako elektrikoř? Konec socializmu ve sportech se v Orlové blíží? Čímž je také konec voličské základny KSČM?! Danělišyn štěká jen proto, aby se k moci teď dostali komunisti a jejich jediným úkolem bude zastavit vymáhání SMO a soudy na základě kterých se budou městu vracet peníze! To se týká nejen Danělišyna ale také Grácie a dalších. Ti opakovaně mimo metodiku k poskytování neinvestičních dotací dostávali statisícové částky! A co ostatní sporty? Tak jestli na to Orlová má, tak klidně v ní udělejme další závod světového poháru jiných sportů, kde si přijedou „vydělat“ zase čistí profesionálové na úkor orlovských chodníků, cest, parkování! A SMO, klidně ať zdvojnásobí ceny za teplo i odpad, ať má na dotování komunistických manýrů Koláčků s Grácií a dalších. Proboha! Za peníze z městského rozpočtu mají snad sportovat orlovské děti a ne profesionální sportovci, kteří se tím živí!!!!!! Pokud je právě tato změna cílem ANO, tak jim držím palce!

Re: co za tím je

000 26.05.2015
ANO dostaneme děti do kroužků. Jak to uděláme? Prostě se na to zaměříme. A skutek utek. Zatočíme z hazardem v Orlové. Jak to uděláme? Budeme provozovat ve svých hospodách hazard sami. Zameříme se na pronájmy, jak to uděláme? Pronajmeme kancelář pro Hájka od Sileximu. Je to málo, abychom otevřeli oči, můžu pokračovat dokud tu ty objektívní stránky nezakážou

Ano

Koiš 22.05.2015
Škoda, že borci z ANO nenašli odvahu se pod tyto stránky podepsat.A škoda, že svá tvrzení nemohou ničím podpořit. Ještě, že neumí potlačit IP.

Re: Ano

Peky 22.05.2015
Pokuď to jsou borci z ANO, smekám dvakrát. Konečně našli odvahu nahlas říci pravdu.

Re: Re: Ano

Koiš 23.05.2015
Škoda, že tu svou pravdu nejste schopni věrohodně potvrdit :).

Re: Re: Re: Ano

Peky 23.05.2015
Pokuď jsou borci, pravda najevo vyjde :-D



Re: Ano

000 26.05.2015
Až tak to na ANO nehažme, je to taková nová koalice do budoucna, nehažme jim vše na hlavu, stači se podívat na jejich fb, neví si rady, retušují co se dá. Další s předvolebních slibů - TRANSPARENTNOST

Pěna souč.dní

Peky 22.05.2015
Nevím, kdo je autorem, těchto stránek ani tohoto příspěvku, ale smekám, protože mluví za mne. Tolik pravdy najednou nejde vydýchat. Fandím Vám pro Vaši objektivitu.

Re: Pěna souč.dní

000 26.05.2015
Peky, začni rekapitulovat, přečti si můj komentář j.jírovi, odpověz si sám na otázky a hodnoť. Potyšová nemá diplom Phd., lže i s Hájkem na zastupitelstvu, asistentka poslance provozuje hazard, je to málo na to, abychom mohli dostat opravný prostředek, že jsme se v posledních regionálkách spletli?

Záznamy: 1 - 10 ze 10

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz