Orlovský brouk Pytlík

07.07.2016 20:40

Všichni to povídání známe o Ferdovi Mravenci a Brouku Pytlíkovi.Brouk Pytlík všechno uměl a všechno znal,ale na co sáhnul to zmršil. A takového brouka máme i v Orlové.Kdo čte články exekvovaného Danělišyna na Orlovinách až do konce,tak si nemohl nevšimnout,že na každé téma je Danělišyn samozvaný odborník.Ve svých článcích radí Galiovi,  jak má vést MP a „fundovaně“ se vyjadřuje k problematice drog v Orlové.Tedy tak,že se to nemělo zveřejnit,ale tajit.Ať je vidět,že my tady problémy s drogami nemáme.(Mají je všude,jen se nebát to přiznat).Velký znalec je také v oboru bio koupaliště.Se svým mazánkem Dembickým  by snad mohli vydávat hotové znalecké posudky a studie k b iokoupalištím.Z jeho článků je patrné tvrzení, že odborná firma napsala špatnou studii,ORI vše špatně připravilo,městská rada špatně posoudila a jen exekvovaný Danělišyn ví,jak je to správně a také předhodil pár paragrafů,podle kterých budou souzení ti,kteří nekonají podle Danělišyna.

Je rozdíl stavět biokoupaliště na zelené louce v příhodných podmínkách a rozdíl zdemolovat staré koupaliště a uzpůsobit tak prostor pro biokoupaliště v podstatě za každou cenu.Každý,kdo má rozum tak ví,že stavět koupaliště za 250-300 mil.si momentálně Orlová stejně nemůže dovolit.Neopomněl také poradit a zkritizovat tajemníka městského úřadu a radu za provedenou reorganizaci úřadu.Jen on ví jak se to mělo správně udělat.Zřejmě měl k tomuto více materiálů a lépe nastudované zákony a provedl by tedy reorganizaci daleko lépe. Patřičně také zhodnotil a zkritizoval odměny  v SMO. Patrně je mu líto,že byl od  těchto peněz odstřihnut,(tedy kromě toho co si stačil  uložit hlavně jako jeho tiskový mluvčí).Když to takhle posoudíme,tak nám vychází,že exekvovaný Danělišyn je prostě takový Ferda mravenec,všechno zná,všechno umí a všude byl nejméně dvakrát. Položme si jasnou a srozumitelnou otázku.Jak to,že Danělišyn všechny tyto odborné a politické znalosti nepoužíval, když byl členem v zastupitelstvu, radě města a předseda SMO? Proč dopustil uzavření A TÍM I ZNIČENÍ SOUČASNÉHO koupaliště? Proč se nepostaral o jeho opravu hned v roce 2012? Mohlo být dnes vše daleko levnější.Dobře se mu to dnes kritizuje ty,kteří po něm a jemu podobných mají napravovat jeho chyby!Snad by i stálo za úvahu,že by město angažovalo Danělišyna,jako odborníka na všechno včetně exekusí,které sám čelil a nemuselo by být rovnou zaměstnáno ani tolik úředníků.V podstatě by to zvládl sám.On se dostat znovu ke korytu,určitě by lépe sebe v Orlovinách pouze i chválil.Pokud by nezmlknul,jako při jeho nástupu do představenstva SMO v roce 2011.

Další ztrátu 35 miliónů si SMO ovšem dovolit již nemůže i přesto, že se mu podařilo s Roikem umožnit likvidaci všech dostupných důkazů,které by jej za způsobenou škodu dostali nejen na pole ostudy,ale po zásluze určitě i za pořádně tlusté stěny.

Diskusní téma: Orlovský brouk Pytlík

úvaha

X man 15.07.2016
Orlová nedisponuje přehršlí fundovaných lidí,kteří se orientují v místní politice jako ryba ve vodě v globálním smyslu.Pokud se kritizovaný nachází v tomto okruhu,nač plýtvat jeho potenciálem.Měl by být ex post kooptován do rady města,minimálně na postu jako "šedá eminence" a o vytvoření takového pracovního místa by se měl postarat tajemník Matušek v rámci reorganizace úřadu.Zabilo by se tím několik much jednou ranou.

Záznamy: 1 - 1 ze 1

Přidat nový příspěvek

DISKUSE

POD ČLÁNKEM

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz