"Mám výhodný nájem."

29.06.2015 13:30

Právě to nám oznamuje na stránkách Orlovských novin č.11 ze dne 12.6.2015 jeden statečný zastupitel pan M.Ch. Ano. Má výhodný májem! Jediná koruna - za prostory patřící DDM, to je opravdu výhodný nájem a potud s pan M.Ch. musíme souhlasit. V těchto prostorech vede dětské sdružení Pionýr. Chvály hodná činnost. Ale proč nemají i ostatní zájmové kroužky a činnosti takový nájem? Článek v ON je dlouhý více než na jednu stránku. Dlouze vysvětluje co, proč a jak. Ale hlavně to zní jako alibi, jak tu činnost především hrdinně ukončit.

Vlastně už v listopadu roku 2014 se rozhodovali, zda činnost pro děti ukončit. Podívali jsme se také na jejich webové stránky. Našli jsme tam několik nesrovnalostí a poněkud nás to udivilo. Zastupitel pan M.Ch. je znám svým bojem za naprostou pravdu. A když něco není schopen pochopit, tak se svolá mimořádné zastupitelstvo a vysvětluje se pořád dokola. A stejně to není schopen (nebo jen nechce) pochopit. Na webu je vznik Pionýra datován od roku 1966 což není to pravda. Pionýrská organizace byla v letech 1968 -1970 samostatná a pak opět podléhala vládní straně KSČ a byla PO SSM. V lednu roku 1990 PO SSM bez náhrady zaniklo a vzniklo sdružení Pionýr, které je samostatné a které není na nikom závislé. Letos slaví 25 let svého trvání. K činnosti tam toho moc není naplánováno. Akce za rok 2014 pouze do prázdnin a pak už nic. (Nevěříme, že by u tak pravdu vyhledávajícího pana M.Ch. byla možná zveřejňovat tak nedokonalá data). Dále zveřejněné foto z nějaké akce roku 2012 navíc z účastí pěti účastníků, nebo foty z tábora roku 2013 a dál - nic. Takže činnost PS - nula celá nic. Na FB je to obdobné. Jediná informace z února 2015 a předtím pouze dění z roku 2013 a starší. Tedy to „končení“ Pionýra už vlastně trvá delší dobu. Zveřejňovaná činnost v loňském a letošním roce je mizivá - respektive žádná. Tak tedy na co má pan M.Ch. výhodně pronajaty prostory, které zbytečně zabírá někomu možná potřebnějšímu? Tedy „Devítka“ nekončí po 49 letech, jak nepravdivě uvádějí, ale po 25 letech. Ta 9. PS totiž vznikla roku 1966 u školy Centrum a měla pravděpodobně hodně oddílů. Dnešnímu sdružení Pionýr stačí pro vznik skupiny jeden oddíl s 5 členy a skupina musí mít minimálně 15 členů do 26 let. Z toho minimálně dva nad 18 let. Ale nedivme se panu M.Ch, že  bojuje o pravdu tam, kde je to vyvolané  jako zástupný problém, ale vlastně sám má se zveřejňováním pravd problémy.

Stačí si také vzpomenout. Za minulé volební období, kdy byl členem Kontrolního výboru a byl nařčen ze lži neboli podvodu. Zřejmě asi právě proto je v současnosti předsedou tohoto výboru. Snad je alespoň tam pod nějakou kontrolou členů výboru. Proč nežádá v rámci boje za pravdu příkladně vyšetření vyjádření zastupitele soudruha Petra K. z mimořádného ZM ze dne 29.5.2015, kde se onen soudruh přiznal, že nepodepisoval žádné smlouvy v roce 2013 a tudíž přiznal, že všechny uzavřené smlouvy na Grácii jsou vlastně falza! Ale do vlastních řad opozice se mu plivat nechce! Ukončíme tuto úvahu citací jednoho staršího opozičního zastupitele, který jednou prohlásil na jednání ZM: „ A Orlová pláče.“

Pokud máte pocit, že vám to někoho nebo něco připomíná, tak je to vaše věc.

Diskusní téma: "Mám výhodný nájem."

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz