Je to na bytovém družstvu anarchie či ještě demokracie …?

24.05.2015 19:20

Pro neználky a pro získání přehledu výklad z Wikipedie:

Anarchie (z řec. an, arché, příd. jméno anarchický) znamená bezvládí. V negativním významu jako bezvládí zaviněné náhlou absencí nebo selháním autorit vyznačující se neorganizovaností a chaosem.

Nebo to nazveme Demokracie, což je dle Wikipediee forma vlády, ve které se všichni občané rovně podílejí – přímo nebo nepřímo skrze volené zástupce – na navrhování a přijímání zákonů, kterými se řídí jejich společnost.

Jak byste nazvali vy atmosféru na bytovém družstvu před shromážděním delegátů, kde po pevné ruce Katauera vládne už 4. rok ředitel a předseda představenstva v jedné osobě - samotitulovaný a samokorunovaný, záhadně snad zbohatlý pan Jaroslav M.?

Pan Jaroslav M. dře jako kůň. To už někdo napsal na veřejně dostupných stránkách. Paní Mohylová pro spoustu práce s domácností a s vyplácením slovenských dělníků pracujících na jejich novém hnízdečku lásky v Dětmarovicích přestala raději docházet do zaměstnání. Svým novým vozem zn. Škoda Roomstr byla viděna, jak dojíždí sjednané zahraniční stavební dělníky pravidelně vyplácet přímo na místo stavby. Pan Jaroslav M. se v době svého pracovního vytížení stihne věnovat také dalšímu shánění peněz na platbu stavebních dělníků. Uzavírá snad velmi „výhodné zakázky“ s družstevníky amatéry (taky již bylo probráno na Orlovinách, kauzy výtahy- příspěvky k článku ze dne 20.2.2015. 19:56:57: Tarra až 23.02.2015. 20:22:26: Kamil Krátký) a nyní i pečlivé přípravě shromáždění delegátů. Má se zase odvolávat nepohodlné a tak nejvyšší setkání družstevníků pro svoji neschopnost nepovede vládce všech družstevníků, ale stále oblíbenější a ohebnější pan Bíba. (Potyšová odešla po volbách a  Kačani to už vzdal a z družstva raději dobrovolně odešel).

 Nad tím vším dohlíží nezkorumpovaný, pravdomluvný, zlatoústý a jak sám prohlásil v diskuzích na stránkách „Orloviny.cz“ stále zapáchající od alkoholu (příspěvky k článku ze dne 6.3.2015.07.03.2015.16:55:23: 000 značka p. Petra S. a k článku ze dne 17.5.2015 18.05.2015  00:15:01: 000) čaroděj-dobroděj, družstevník pan Petr S.  Aby se mu lépe dohlíželo, možná dostává v pravidelných desátkách i přilepšení k rentě, platu a invalidnímu důchodu částku XY přes platy jiných zaměstnanců, kterým to rentu ani důchod neovlivní? Doneslo se nám, že bytový technik pan Petr S. si také rád přilepší všimným od malých živnostníků, kterým údajně za odměnu zadá drobnou práci pro družstvo. Ty větší zakázky si údajně ponechává pro sebe. Pan Petr S. je hodně  potřebný. Musí splácet 300 000 korun, které má  vypůjčené od družstva, jak nám už sdělil někdo v diskusních příspěvcích pod nikem "Petr Stach". (příspěvky k článku ze dne 15.5.2015. 17:04:26: Nela a 16.05.2015.18:13:22: 000 značka p. Petra S?)  Je to pro něho určitě náročné splnit všechny ty úkoly, proto to pravidelně asi hned z rána podpoří slzou něčeho ostřejšího. Panu samokorunovanému to ale nevadí, že se o pracovní morálce na družstvu dobře baví i nedružstevníci. Když hrozí nebezpečí, tak raději uteče a nebo tak, jako ty „tři opice“: nevidí, neslyší a nemluví.

O co to teda čtenáři jde? Anarchie nebo ještě demokracie???

Diskusní téma: Je to na bytovém družstvu anarchie či ještě demokracie …?

Tři opice

000 26.05.2015
Nechci se ozývat, jako potrefená husa, Petr Stach, ale článek je hodně nepřesný, urážející a jak politici dnes užívají hodně dehonestující (naučil jsem se z emailu poslance Hájka), těším se, až vlastník domény bude muset dokazovat jejich pravdivost, pak se odkryjí karty a budeme vědět, kdo se za anonymitou skrývá. Pozývám Vás jako ing. Hájek ke konfrontaci z očí do očí. Víte kde mě najít, a vemu si Tic Tac, abych Vás netraumatizoval alkoholickým zápachem z úst

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz