Jak to vlastně (ne)funguje na Bytovém družstvu.

05.08.2015 12:10

K jednomu našemu článku napsal v diskuzi „mluvčí BD“ a „nejlepší“ bytový technik Petr S. toto: Citujeme: Odcházím z BD zhnusen chováním takových lidí jako jsi Ty,čtveráci,doktorky,Dlubajové, Oršlíkové a jejích posluhovačů. Ze stejných důvodů odešel i Lukáš. Konec citátu. Článek ze dne 7.7.2015. Tak jsme se poptali a zapátrali,jak to vlastně s Lukášem K. je,či bylo. Lukáš K. byl na BD investiční technik a odešel na BD Hlubina do Ostravy na pozici vedoucího technického úseku na jaře v roku 2010. Od 4.6.2009 je podle živnostenského rejstříku odpovědný zástupce pro stavební práce ve firmě ONDIKA.CZ.s.r.o. se sídlem Masaryková Třída 1325,což je vedlejší budova u BD a je taktéž v majetku BD. Tato firma se mimo jiné zabývá stavebními pracemi. Lukáš K.má vlastní živnostenský list na stavební práce (dozory,porady,atd i když to Stanovy BD nepovolují). Z BD Hlubina v Ostravě „byl odejít“ právě pro své soukromé aktivity. Hned po SD v květnu 2011, kdy se stal Mohyla předsedou představenstva byl Kačáni přijat zpět na pozici vedoucího technického úseku. Jeho pracovní doba se stala také„pružnou“. Do práce přicházel Lukáš K.podle toho, jak měl své soukromé kšefty a nebo si z práce odskočil,když musel na soukromou stavbu přijít osobně. Od 24.7.2014 se také stal,podle živnostenského rejstříku,odpovědný zástupce pro stavební práce ve firmě BESAM 271 s.r.o.,která patří p.Becíkovi ,který má firmu Fatra. Určitě s p.Becíkem nezačal spolupracovat až dnem zápisu v ŽR, ale dřív. Fatra i Besam mají stejnou adresu:Školní 863,což je opět dům v majetku BD a má i stejného jednatele firmy Becíka. Většina družstevníků ví,že Fatra dělá pro BD 90% stavebních prací. P.Kačáni byl na BD v těchto funkcích: vedoucí technického úseku,člen představenstva a člen výběrové komise,která se zabývala výběrem stavebních zakázek pro družstvo. Není nutné zdůrazňovat,že toto je velký a ukázkový střet zájmů. Družstevníci mu platili mzdu ze správních poplatků i za pracovní dobu,kdy si vydělával na soukromých zakázkách. Také ho platili ještě jednou z ceny „vysoutěžených“zakázek,když ho vyplácel Becík. Jsou to hodní a přejícní družstevníci. Lukášek K.odešel z BD 31.5.2015. Zhnusen chováním takových lidí … atd.(viz výše ). Lukáš K.dále bývá na BD skoro denně.…….. A co na to vedení družstva?

Vedení družstva tedy předseda a ředitel Mohyla (předseda tady patří), buď neměl tušení a nebo nechápal,co to vlastně znamená. (Měl a má své soukromé aktivity do vlastní kapsy)Vlastně-ví vůbec něco o obchodním rejstříku? A ví něco o odpovědnosti? Ke dni 3.8.2015 figurují v obchodním rejstříku členové představenstva –Ing.Kratochvíl,Kačáni,Mgr.Potyšová a jako předseda stále Mohyla. A noví členové,kteří mají být zapsaní v OR tam nejsou. Pro zákon tedy platí to,co je v OR a pokud bude kontrola ze strany soudu,může být BD i zrušeno.Také je možné,že provést změny v OR nemá kdo. Mohyla určitě ne a vedoucí správního oddělení s nejvyšším vzděláním snad hotelová škola to zřejmě neumí. A tak zůstávají ve funkcích ti, co odešli a nejsou ti,co přišli a BD veselé funguje dál a všichni jsou spokojení. Jenom Petr S.stále nadává a nadává. Na všechny a na všechno a proto jenom venku kouří. Prozatím tyto jeho venkovní aktivity nikdo nespočítal kolik z prokouřené pracovní doby má zaplaceno.

Pokud můžete,rozšiřte tyto informace mezi členy BD,ať družstevníci vidí co všechno je v družstvu možné.

Diskusní téma: Jak to vlastně (ne)funguje na Bytovém družstvu.

Fáma

002 06.08.2015
Šíří se fáma, že Jarek píše zaměstnancům prémie, půlku keš odevzdávají Petrovi. Nezdaněný čistý příjem. Naštěstí to určitě není pravda.

Re: Fáma

Družstevník 07.08.2015
002 není jasné do jaké míry jsi spřízněný s Petrem.Ale spousta lidí to ví (keš Petrovi) a také se ví kteří zaměstnanci mu to musí dávat.(Nebudu je tady zatím jmenovat).Mezi zaměstnanci družstva to tajné není.A také Petr když je nalitý v Atomu tak se opilecký chlubí a sám na sebe hodně prozradí i to,že od malých živnostníků,kteří chtějí pro BD dělat mu musí dávat do kapsy aby zakázku dostali.Ale jako pokus odvrátit pozornost to je docela dobrý.

Záznamy: 1 - 2 ze 2

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz