A co nového na Bytovém družstvu Orlová

22.07.2016 13:40

Po shromáždění delegátů 30.5.2015 je na BD všechno vzhůru nohama.Představenstvo je nové, je nová při BD také kontrolní komise.

Předseda představenstva Kačáni zřejmě řeší problém se střetem zájmů.Jestli ukončí své činnosti a aktivity ve stavebnictví a bude se naplno věnovat pouze družstvu.To by ale přišel o peníze,které může sám sobě přidělovat na úkor členů družstva.Pokud by se rozhodl pro BD,tak je tu otázka co s Mohylou.Řešení by tu bylo.Prostě propustit vedoucího technického úseku(stejně za TÚ dělá Kačáni stavební dozory) a místo měj posadit Mohylu.(Mohylu vyhodit nemůže,protože zas na měj Mohyla ví hodně o společném vykořisťování družstevníků).Tedy společně si mohou  opět rozdělovat „provize“ z předražených zakázek.

Vcelku očekávané je členství slizkého Stacha ve výběrové komisi.Tento nejlepší zaměstnanec družstva byl vyhozen, ale teď má jedinečnou možnost si „legálně“ nacpat kapsy při spravedlivém výběru předem vybrané firmy s patřičným vstupním poplatkem.Ani nemusí požadovat zrušení zákazu alkoholu na pracovišti,protože,kdo by si dovolil kritizovat člena představenstva byť v pracovní době pod parou?

Kontrolní komise má unikátní složení.Zřejmě tam jsou utajení odborníci.Jediná výjimka je madam Mojžišková (žena proslulého politického kabátníka PaedDr. Mojžíška).Ta byla zvolená do funkce hned v prvním kole a je vidět,že delegáti věnovali komisi,která má hájit jejich zájmy,velkou pozornost.Předsedkyně kontrolní komise BD p. Mojžišková je totiž známa jako odbornice na vše.Ale je rozdíl  jenom do všeho kecat a je rozdíl něčemu rozumět a být odpovědný.Uvidíme. Musíme věřit,že už stačila všechno nastudovat.(nejvyšší její dosažené vzdělání je – úspěšně absolvovala a ukončila zatím jen ZDŠku).

Tak BD,kterým směrem se vydáš? Podaří se i přes tato popsaná „pozitiva“vytáhnou BD k prosperitě a nebo nové vedení sklouzne do starých kolejí vyjetými Mohylou ,Berným,Bíbou,Kačánim a spol a bude se dále hospodářsky ztrácet a propadat?

Diskusní téma: A co nového na Bytovém družstvu Orlová

koupelny

delegat 29.07.2016
Do predstavenstva byla navrzena a zvolena pani Marsalkova.
V jejim dome bude rekonstrukce, pres kterou se "vypere" pul mega. Firma a ceny jsou rok domluveny. Pani dostane odmeny z predstavenstva, druzstevnici zaplati a podekuji. Raj to na zemi to BD.

Záznamy: 1 - 1 ze 1

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz