Těžké srdce soudružky Pustelnikové.

25.07.2015 16:11

Zastupitelé města schválili II. dodatek ke smlouvám o poskytování dotací prioritním sportům - sportovním klubům. Právě o tomto tématu je článek v posledních Orlovských novinách č.13. Z článku citujeme vyjádření dlouholeté zastupitelky a také bývalé místostarostky soudružky Máši Pustelnikové. „Je těžké rozhodovat o dalším osudu malých sportovců v našem městě. Kluby jsou zadlužené a jejich situace není optimistická. S TĚŽKÝM SRDCEM jsem zvedala ruku a podpořila jejích další činnost v druhém pololetí. Doufám,že se zejména hokejisté budou snažit svoji situaci vyřešit a co především, že se naučí hospodařit. Je tam spousta dětí, které jsem chtěla podpořit.“ konec citátu. Hezké a hlavně alibistické vyjádření soudružko! Navíc vůbec nic nechápeš a zachraňovat sportovce a sportovní kluby to je sakra rozdíl! Zapomenula jsi také ( v jejím věku už to asi lepší nebude), kdo se na této špatné situaci nejvíc podílel. Byli to především orlovští komunisté a spolusoudruzi Koláčkové – Miroslav a Petr. Jeden co by vypočítavý dlouholetý předseda sportovní komise,který si mimochodem ani nepamatuje co podpisuje a ten druhý,co by orlovský místostarosta,skoro sedm let dvou předchozích volebních období! Kolektivně a po dlouhé roky byli orlovští soudruzi spokojeni a to i s vědomím, jaké problémy v prioritních sportech jsou. Prostřednictvím sportovní komise vedené Petrem Koláčkem, vypočítavě prosazovali peníze prioritním sportům a pěkně se s nimi veřejně plácali po ramenou,jak jsou všichni dobří. Ovšem do doby,kdy tzv. komunisti spadli z lopaty! Právě tehdy nastalo u soudružky Pustelníkové najednou „těžké srdce“. Nechutně totiž dnes očekává podporu od těch,které dlouho socialisticky podporovala na úkor druhých. Mnozí dlouholetí členové sportovní komise města, s vlastními kluby,dnes totiž musí jejich podporu dobře zvažovat. „Orlovský komunista totiž spadl z lopaty“ a peníze,které doporučoval dlouho v minulosti dnes neovládá!

Jestlipak bude mít soudružka Pustelníková srdce na správném místě, až se bude následně řešit budoucnost „dítěte“ orlovských komunistů, jímž je naprosto zničená prestiž cyklistické Grácie!?  Přesně tak. JEN Město Orlová již v Grácii, závodu profesionálních sportovkyň, doslova utopilo přes 6 000 000 korun! Miroslav a Petr Koláčkovi, svou manažerskou neschopností vyhnali všechny movité sponzory,kteří právě jako jediní mohou profesionální sport finančně zajišťovat. Doslova nakupovaná prestiž závodu v posledních letech stojí především na nutnosti uzavíraných smluv s médii, protože jinak by se závod profesionálních sportovkyň do regionálních médií ani nedostal. V letošním roce se o pořádání Grácie dozvěděli jen ti, kdo si přečetli Orlovské noviny a maximálně půl procenta z nich se přišlo podívat. Stalo se také již pravidlem, že se na Grácii nedostavují světové špičky cyklistiky a ani jiní významní pozvaní sportovci. Například Martina Sáblíková, kterou jako tahák na veřejnost Koláčci slibovali. Dnes leží cyklistické choutky Koláčků před otázkou, zda bude pokračovat jejich nechutné parazitování Grácie na potřebách občanů tohoto města,nebo se zásadně změní manažerské obsazení pořadatele závodu,aby se právě do profesionálního sportu vrátili odpovídající sponzoři a přestali orlovští komunisté pokoutně odírat orlováky o peníze na realizaci jejich úklidu v zimě, opravené chodníky, cesty a bylo na investice jako je například tolik chybějící letní koupaliště! Vzhledem k tomu,že v loňském roce Petr Koláček,dle jeho vyjádření na mimořádném jednání zastupitelstva,nepodepisoval vůbec nic,je jasné, že tedy v historii Grácie existuje i období hemžící se falešnými podpisy na uzavřených smlouvách. Dle našeho zjištění se občanům města daleko více zamlouvá městem uspořádané společné sledování třeba MS v hokeji. Které se navíc shledalo až s nebývalým zájmem v konfrontaci se zájmem lidí o cyklistickou Grácii. O letošní Grácii se nikdo nezajímal a samotných závodnic bylo více než přihlížejících diváků.  Máša také zapomněla (to ten věk),že když byla místostarostkou,vynutila si vybudování Orlího kaňonu se zcela nevyužívaným a nepoužitelným amfiteátrem. Zato s nebezpečnou lanovkou,která musela být raději zlikvidována zároveň s veškerými dřevěnými herními prvky. A tak, tam v Orlím kaňonu, za spoustu peněz zůstal maják,který snad ukáže orlovským soudruhům cestu z politiky a hlavě by jim maják mohl svítit, když se budou konečně učit hospodařit.

Diskusní téma: Těžké srdce soudružky Pustelnikové.

....heart..

X man 20.08.2015
oprava hrabe WD

Heart mrs. Pustelníková

x man 20.08.2015
S tímto článkem se nadá nesouhlasit.Zatím co webové stánky KSČM Orlová zarytě mlčí,osobně by mě zajímalo,jak je na tom zastupitelka Mgr.Havrdlíková, v obecních volbách s 9xx hlasy..Dnes patrně již není občankou Orlové a jestlipak sedí dodnes v zastupitelstvu?Kam se pak hrbe WD se svou Hajekgate.








Záznamy: 1 - 2 ze 2

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz