Rok se s rokem sešel….

25.11.2015 16:30

…. a bylo by slušné,aby vedení města a vládní koalice občany seznámili co se za ten rok vlastně udělalo.Sem tam se nějaká informace dostane ven,ale jsou to jen drobky.Obyčejný občan tedy má jen tyto kusé informace.Tak to trochu rozebereme.

Webové stránky města.Až na malé změny,jako jsou dotazy občanů,které chvíli fungují a potom dlouho ne,se celkem nic nezměnilo.Rozpočet města je stále dobře utajovaný,některé informace odborů jsou zastaralé,Orlovské noviny už zase nevycházejí co 14 dní,ale i po několika měsících a nové odkazy jako:městská kronika a virtuální prohlídky města jsou už na stránkách zhruba od února 2015 a stále jsou prázdné. Zřejmě tiskové oddělení na to odborně nestačí a nebo čeká na příspěvky občanů,kterými by tyto odkazy naplnily,jenže občany o to nepožádali.Tímto problémem se zabývala i zpráva kontrolní komise,ale nikdo z odpovědných se tím evidentně nemíní zabývat.Zcela pomineme drobnosti jako špatné číslování ON a nebo datum videa zasedání MZ,nebo chyby v ročence za rok 2014 např.str.37 a Městská policie zřejmě městu nepatří protože na stránkách města  jsme o ni nenašli žádný odkaz.Ale  to bychom už chtěli po odpovědných úřednicích ,kteří jsou tak přetížení,že jim na práci pro občany nezbývá čas, asi  moc.

Město stále řeší opravu koupaliště.Nedávno bylo na FB ANO zveřejněno kolik město dluží,přiznali 174 537 000 Kč. Tak se naskytla otázka-je koupaliště za takové situace nutné,když by bylo v provozu třeba dva nebo tři měsíce v roce a zbytek roku by se jen udržovalo. V okolí je poměrně dost koupališť i přírodních.Běží projekt na koupaliště jako by se mělo stavět,ale nikdo neřekne proč.Zadalo tento projekt,který se třeba nevyužije, nynější vedení města a nebo to zdědili po bývalém vedení a museli v tom pokračovat.Proč se k tomu někdo nevyjádří a nebo se něco tají?Není takových záležitosti víc  kdy se musí pokračovat po bývalém vedení i když to není reálné?Tahá někdo za nitky a ovládá nové vedení města a to nesmí pravdivě informovat a nebo je to jen neschopnost komunikace. Bio koupaliště:Momentálně populární téma.Několik informací-největší bio koupaliště v ČR je v Dobřanech,6 000 obyvatel,umístěno mezi rybníky,najednou se může koupat až 250 lidí.Nevětší město,které ho má je Litovel-necelých 10 000 obyvatel.Danělišynem v Orlovinách zmiňovaná Praha-to je Radotín a má necelých 8 300 obyvatel.A připomínka V Orlovinách na nedaleké Darkovice-1 300 obyvatel.Orlová pouhých 30 000 obyvatel.A co s tím,to my nevíme,ale kdyby zavčas někdo z vedení požádal „odborníky“ na odboru životního prostředí,aby odborně zjistily jaké jsou vůbec možnosti bio koupaliště pro Orlovou a třeba nemusela vzniknou zbytečná hysterie nadšenců z Orlovin .Snad se něco dovíme,protože RM si konečně  vyžádala nějakou studii.Pozdě ale přece.

To by jako příklady stačilo,jde o to ,že by vedení města mělo občany více informovat o tom co dělá a proč.Nestačí jenom otvírat výstavy a udělovat ceny.A také by se měli občas podívat do koaliční smlouvy, aby si připomněli pod co dali své podpisy.Pro běžného občana se vlastně nic moc oproti bývalému vedení města nezměnilo.Snad jediná pozitivní a viditelná věc je setkávání se starostou,jenom doufejme,že to k něčemu bude dobré.Ale také je možné,že nás vedení města překvapí nějakou super akci,jenom aby si toho někdo z obyvatel vůbec všimnul.

Diskusní téma: Rok se s rokem sešel….

K Danělišynovi

Občan 02.12.2015
Je to sice mimo tuto diskusi,ale musím.Danělišyn na Orlovinách píše velmi kvalitní rozbory jak vést město,radu,SMO,transparentnost atd.Ale zapomněl,že jak tam byl tak to vedli tak,že do dnes se neví co všechno rozkradli,zatajili a za co si postavil dům bez hypotéky,za co koupil Michalík už třetí dům atd.Bylo by to na dlouho.Tak proč nevedli město už dříve podle Danělišynových odborných rozborů.Mohli tam sedět i dnes,občané by jim tleskali a všichni se měli aspoň tak jako v Bohumíně.

Re: K Danělišynovi

x man 02.12.2015
Protože nezvládli otřepanou poučku,že politika je o umění možného.

sebereflexe

X man 26.11.2015
Podle mého názoru se pohybuješ Petře na tenkém ledě,neboť ti hrozí za tvé sinusoidní názory exkomunikace z minimálně jednoho nejmenovaného orlovského politického subjektu.

Potlesk

000 26.11.2015
Poprvé musím zatleskat, proč ovšem tak pozdě a tolik špíny na Vaších stránkách v minulosti. Výměna názorů ve slušnosti vede k výsledkům. Doufám, že v této objektívní informovanosti budete pokračovat a vyhnete se podpásovkám a lžím. Omluvu bych si od Vás zasloužil. O mně jste zde lhali a Vy to víte. Petr Stach

Re: Potlesk

Advokatus diabolus 26.11.2015
Po roce od voleb by bylo na místě,aby našli společnou řeč všichni,co mají výhrady k současným metodám vádnutí v Orlové.

Re: Re: Potlesk

Josef 27.11.2015
Stachu 000,nefandi si,dobře víš,že jsi zloděj a podvodník a už nikdy nebudeš lepší.

Re: Re: Re: Potlesk

000 27.11.2015
Pepíčku, Ty jsi kádr a vůbec nemáš hranatou hlavičku. Tak si Tě za tu moudrost dovolím pohladit ]

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz