Poslanče Hájku

04.09.2016 20:50

V diskuzi na stránkách Orlovských novinek,dle vnímání veřejnosti,se obhajujete a to více než ohavně.Dáme proto Vám i veřejnosti možnost,vyjádřit se ke všemu a to v diskuzi pod tímto článkem,který k Vašim rukám zasíláme také e-mailem.Věříme,že tazatelů se najde i víc a laskavě pochopte,že všichni občané na Vaše odpovědi mají plné právo!Nemáte li zájem diskutovat s těmi,kdo Vás volili,zašleme všechny dotazy s žádostí o zodpovězení třeba vicepremiérovi a ministrovi financí A. Babišovi.Předem si proto naše redakce dovoluje poděkovat za všechny Vaše odpovědi a veřejnosti za všechny jí vznesené dotazy.

Jako první odpověď nám a našim čtenářům dlužíte vysvětlení,jak to bylo s pronájmem první poslanecké kanceláře přes firmu SILEXIM v bytovém družstvu.Váš zeť - totiž ruské národnosti je a v tu dobu snad byl, nebo stále je, společník firmy SILEXIM, o čem jste dobře věděl.A právě přes tuto firmu jste platil bytovému družstvu za pronájem kanceláře.Úžasná částka,kterou jste dostal z poslanecké sněmovny zůstala snad proto jako „malá domů“ a to doslova doma.Vyhrožoval SILEXIM i Vy sám,podáváním žalob a trestních oznámení.Skutek ale nějak utek.Tímto jednáním a postupem jste tak doslova urazil daňové poplatníky, občany i své spolustraníky, né-li přímo podvedl.

Doslova nekorektně jste se v diskusním příspěvku schoval za nemocné-hendikepované dítě vaší dcery.A to i přesto,že dotaz čtenáře byl veden tzv.„do Ruska“ a nikoli směrem k nemocnému-hendikepovanému dítěti.Doslova nechutně na nikoho,kromě sebe,tedy neberete ohled.Ono ve vašem okolí má více lidí nemocné a postižené dítě v rodině,případně má za sebou nějakou životní tragedii a denně tak musí řešit  složité životní situace.Tento stav jim nedává to právo,kterého jste zneužil Vy.Obhajovat své pokřivené a nepoctivé jednání,hendikepovaným či nemocným dítětem.

Také by nás zajímalo, co jste konkrétně udělal pro zachování provozu dolů a jejich zaměstnance.Jste pouze schopen doslova nějakého jalového proslovu o: „Díky mé iniciativně byl také podpořen dřívější odchod horníků pracujících v podzemí o 7 let (pozměňovací návrh podpořilo potřebných 17 poslanců z klubu ANO) “,ale konkrétní a doložitelné skutky jste k této věci pochopitelně zapomenul uvés.Pro Vaši lepší informaci,zatím Vaše slova nikdo z poslanců nepotvrdil.Nevíte proč?

Hodně „odvážné“ z Vaší strany je tvrzení: “Intenzivním jednáním s profesními pracovníky ministerstva financí a průmyslu a obchodu se mi podařilo prosadit schválení financování revitalizace Orlovského náměstí.“ Tedy pokud jste to prosadil, tak jak to, že se už dávno nestaví?Kde to Vázne?Ten projekt jste ani pořádně nečetl,jinak byste znal jeho nedostatky stejně dobře jako odvolaný starosta MUDr. J.Michalík.Zatím si tedy dovolujeme tvrdit,že jste neprosadil zhola NIC.Právě teď by jste se měl obrátit na Vašeho „kámoše“ a odvolaného starostu Orlové – MUDr.J.Michalíka.

Stran Vašich doslova hanebných tvrzení: „Od 1.8.2015 nečerpám poslanecké náhrady na provoz poslanecké kanceláře a tak měsíčně daňovým poplatníkům šetřím 25 200,-Kč měsíčně. K dnešnímu dni jsem již uspořil více než 300 000,- Kč. Do konce mého poslaneckého mandátu se úspora vyšplhá na částku 655 000,-Kč.“ a „Na provoz poslanecké kanceláře by jsem v Orlové mohl čerpat měsíčně 25 200,-Kč. Od 1.8.2015 k setkání s občany používám svůj byt a tudíž poslanecké náhrady na provoz poslanecké kanceláře nečerpám. Daňovým poplatníkům jsem k dnešnímu dni ušetřil více než 300 000,-Kč.“ Zcela jednoduše je to tak, že se na Vás provalila velká ostuda s náhradami za poslaneckou kancelář a to, že jste zastupitel města, ve kterém ani nežijete.To je pouze logickým důsledkem,že máte v Orlové „povinně“ družstevní byt a proto v současnosti nečerpáte náhrady v tomto směru.Žádná vědomá šetrnost pro daňové poplatníky se z Vaší strany tedy nekoná.

Také by nás zajímalo,jak to bylo s odebráním vašeho ŘP,pro alkohol za volantem,na což k Vaší osobě  už dříve v různých diskuzích poukazovali a dotazovali se lidé,co vás zřejmě lépe znají z Dolu Doubrava.Kolikrát to bylo pane poslanče?

Co přesně jste za  vaše poslanecké období udělal pro Orlovou a s jakým hmatatelným výsledkem?To snad prozradí diskuse níže,ke které dostáváte od naší redakce možnost.Čas na odpovědi však nemáte neomezený, na což Vás tímto upozorňujeme.

Nějakého resumé se z diskuse níže určitě dočkáme!

Diskusní téma: Poslanče Hájku

Pro Stacha

Jan 12.09.2016
Stachu,už na Orlovském gymnaziu jsi byl hajzl a hajzlem jsi zùstal.Podporuješ takové křiváky jako jsi sám.Nikdo slušný by si o tebe ani kolo neipřel.

Re: Pro Stacha

Petr Stach 12.09.2016
Honzíčku, vůbec nemáš hranatou hlavičku. Dovol, abych Tě za ta moudra pohladil ]. Já na gympl nikdy nechodil.

Krysy a krysaři

Petr Stach 11.09.2016
Havířovští krysaři s dotací orlovských krys zde oblbují lidi. Už jste dojeli Vy buzny.

Zdvižený prst

Hlubočky, Posluchov 33 10.09.2016
Poslanče Hájku. Vezměte si příklad z vašeho pana ministra A. Babiše. Problém totiž není v anonymitě a ani veřejnosti pane poslanče. Problémem je Vaše osobnost, její charakter, hloupé vychloubání, schovávání se za hendikepované děti vlastní dcery a hlavně to, jaká je minulost i současnost vaší osoby. Právě tyto skutečnosti dehonestují, poplivávají, špiní. A nejenom Vás! Takovou službu taktéž prokazujete i hnutí. Zde jste měl pouze možnost nahlédnout do „zrcadla“, které Vám nastavila veřejnost, která tak zprostředkovala realitu pohledu na Vaší osobu. To jste jednoznačně neunesl. Připomenu Vám tedy také to, co Vás spojuje alespoň s orlovskou ČSSD. Je to osoba odvolaného starosty MUDr. J. Michalíka a prodej vašich pozemků, které jste mu vědomě prodal za jeho špinavé peníze. A velice dobře jste to věděl. Styďte se.

Anonym není partner na diskusi

Josef Hájek 09.09.2016
Vaše anonymní internetové stránky si při svém vzniku daly do vínku cíl objektivně informovat o politickém dění v městě Orlová. Nezaujatý čtenář, který si přečte Vaše názory i názory diskutujících o mé osobě musí jednoznačně dospět k názoru, že Vašim společným cílem není diskuse s mou osobou, nýbrž snahou mě dehonestovat, poplivat a pošpinit.
Z těchto důvodů Vám oznamuji, že na žádný Váš anonymní příspěvek již reagovat nebudu.
Hájek Josef




Dotaz

Josef 09.09.2016
Poslanče Hajku,kolikrá vam vzali řidičák za alkohol a proč je předsedou Klimša? To uź nemáte nikoho hloupějšiho.Děkuji za podrobnou odpověď.

Re: Dotaz

markez 09.09.2016
hajek si nevybral klimsu jen proto, ze je slepy a hloupy, ale hlavne proto, ze je to pro jej dokonaly slouha - stejne jako to prokazal u sluzeb pro klaus-dieter becka v okd, to jsou prave zasluhy klimsi vazeni.

Re: Dotaz doplneni

markez 09.09.2016
josefa klimšu najdete zbabele schovaneho za temito kontakty: v zimnem dole 954, mesto, 73511 orlova; klimsajos@seznam.cz; 602 573 430, loajalita okd prokazana uzavrenym vecnym bremenem v omezeni vlastnickeho prava na vlastnenou nemovitost - zadarmo to nebylo, jen se pane hajek stydte. jste spolecne s klimsou jedna pakaz a prdel s okd kdo dostal okd do dluhu a na kolena, zadny hornik. uz to vi vasi kolegove z ano? dekuji za odpoved.

Boj o křesla

Roman Licek 09.09.2016
Pane poslanče, děkuji za odpověď. Naposledy jste na oblasti významně přitakával tvrzení, že Petr Hrdina nemůže být místostarostou, protože lidově řečeno údajně chlastá. Jenomže jemu za chlast aspoň nevzali řidičák. Tedy komu dáte přednost při hlasování na obsazení pozice místostarosty z místního Ano, když budete odvolávat Potyšovou? Budete pro Hrdinu, nebo to bude Kasaj?

Dotaz Jardy z dolu Doubrava

Předák u dopravy - Jarda 08.09.2016
Zatím se tady pane poslanče zbaběle vymlouváte. Ke stavu členské základny jste snad jen zapomenul uvést, že vnuk je hendikepovaný a dcera, jako členka ANO 2011, se o něj stará a že si vyprošujete aby se do ní někdo navážel. No asi nevíte jak to s členskou základnou vypadá, tak by o tom podle vás mohl něco vědět Ing. Josef Klimša. Tedy tento pán a jeho manželka žijí v Orlové Městě. Jsou v místní organizaci ANO 2011 na základě vašeho doporučení a J. Klimša je na základě vaší iniciativy a podpory také nově předsedou místní organizace. Chci se zeptat, jestli víte kdo a co je to za člověka a jestli znáte jeho historii v OKD a jaké jsou výsledky jeho práce. Také jsem zjistil, že je to předseda Komise pro problematiku hornictví a životního prostředí. Jaké jsou tam výsledky pro město Orlová za jeho vedení činnosti oné komise. Já o něm vím, že jeho pes je chytřejší než on a chování má také lepší. Dokonce i tu Orlovou zná lépe a i ví odkud kam sahá a co jí náleží. Možná zná i koncept rekonstrukce náměstí v Orlové. Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz Jardy z dolu Doubrava

X man 09.09.2016
Na to ti Jardo asi nebude odpovězeno.Lidé jeho formátu z principu "kabátníci", se mohou zaklínat čímkoliv.Možná měli dobré úmysly,ale ani ty nedokázali prozatím prosadit.Vždy stáli na straně těch momentálně u moci a to je mimimálmě na zvážení.Ale to tady všichni víme.

členská základna

J.K. 06.09.2016
Dobrý den pane poslanče Hájku. Se svolením redakce webu se tedy chci také zeptat a děkuji za odpověď. Pokud jste členem místí organizace ANO 2011 v Orlové, zajímalo by mě, kolik jste od skončení komunálních voleb přijali do této místí organizace nových členů. Také mě naopak zajímá, kolik lidí jste v rozsahu tzv. oblasti vyloučili nebo z ANO 2011 vystoupilo z vlastního rozhodnutí, jako paní Potyšová. Děkuji.

Re: členská základna

B. Č. 06.09.2016
Dobrý den, ač nejsem z Orlové, budu reagovat na váš dotaz. Orlovské novinky jsem začal číst na podnět známých, abych měl přehled, co se v Orlové nyní děje.
Členové začali odcházet hromadně z ANO po situaci, která nastala zvolením nového krajského předsedy. Začalo sbírání špíny do šuplíků, vydírání, odposlechy telefonů,nátlaky, všichni se báli říci svůj názor. Všichni, kdo nesouhlasili s názorem pana předsedy byli vyloučeni nebo přinuceni odejít. Vzor byla Opava, kde nátlakem a špínou dohnali vedení Ano v Opavě, že se postavili na zadní. Následně byla zrušena místní organizace ANO v Opavě. Myslíte, že kdyby situace v Opavě byla tak kritická, že by se podařilo bývalým Aňákům vytvořit novou koalici? Nyní již ne pod hlavičkou ANO? Tak se zbavili první skupiny, která ve volbách na předsedu hlasovala proti ním. Následoval Frýdek-Místek. Tam byla vyloučena předsedkyně oblasti. Stála za ní místní organizace, ale nikoho to nezajímalo, kraj dal návrh na vyloučení a Praha schválila...
Paní bývalá oblastní předsedkyně je nadále v zastupitelském klubu ANO, protože tito lidé ji podrželi a stáli při ní, naopak byl vyloučen ze zastupitelského klubu pán, který toto inicioval a místní organizace podala návrh na jeho vyloučení z ANO. Uvidíme, zda bude vyloučen. Paní bývalá oblastní předsedkyně byla jedním z největších oponentů nynějšího krajského předsedy. Následoval Havířov: na sněmu místní organizace byl zvolen stávající předseda 10 hlasy proti 5. V této místní organizaci je pan krajský předseda členem a pan předseda místní organizace si dovolil mu oponovat a upozorňovat ho na chyby, které dělá jeden z radních za ANO-tzv.čistič pana krajského předsedy. To on se aktivně podílel na všech vyloučeních, sbíral špínu a lži na členy, vytvářel falešné podklady. Ale k věci. Následně byl sněm místní organizace zrušen pro zmatečnost, přestože se všech 10 členů písemně vyjádřilo, že vše proběhlo v pořádku. Zbývajících 5 jsou koně krajského předsedy vč.něho. Sněm byl krajem zrušen, předseda místní organizace odvolán a rychle vyloučen. S ním všichni, kdo by se mohli domáhat práva. Proto v Havířově hromadně stáhli přihlášky čekatelé a členové odešli. Byl vyloučen i jeden z prvních členů ANO v kraji. Dovolil si nesouhlasit! Nikde se nedovoláte práva, člen rozhodčí a smírčí komise za náš kraj je kůň pana krajského předsedy, který si vše upraví do žádoucí podpory a neuděláte nic! Nyní byla ještě navržená na vyloučení paní oblastní předsedkaně Opavy. Měla ještě před rokem při pádu Opavy na své straně velkou podporu v kraji, proto se na její vyloučení čekalo až doteď , kdy už byla podstatná část členů vyloučena, nebo s tím praštila sama. Paní oblastní předsedkyně za Opavu byla protikandidát pana nynějšího předsedy, to si dovolila hodně! Tomu se říká demokracie...a nemyslete si, že nahoře se dovoláte spravedlnosti. Tam je jasně dáno, že pan krajský předseda dělá v kraji pořádky. Ano, dělá, ve svůj prospěch, upevňuje si pozici, stejně jako to dělá Praha-kdo nesouhlasí, jde od válu. Nedělejte si iluze, že to jde k lepšímu. Mysleli jsme si, že je normální, že o problému se bude diskutovat a hledat nejlepší řešení. Není to tak. ANO nastoluje v celé zemi diktaturu: co řeknem to bude a běda...jdeš z ANO. Informace plynou z celé republiky, z Ano odešli již dva poslanci-o kterých víme..., jihomoravský kraj má problémy, jihočeský stejné-všude vystupují členové nebo jsou vylučování, pokud nejdou dobrovolně. Tito lidé se slučují do nově vzniklých seskupení, nebo se přidávají ke stranám, které se k nim zachovaly nejslušněji. Jsou celorepublikově nazývání přeběhlíky, vyzývání k odejíti, ALE- byli zvoleni lidem vesměs pro svou osobu, že jim lidé důvěřovali, proto chtějí dodržet co slíbili a za lidi prosadit, co bude v jejich silách. Tito lidé se nezměnili, jen prokoukli z toho okouzlení a začali vidět věci z toho druhého úhlu. Zkuste si zjistit informace o firmách pana ministra, a budete koukat. Jako koukáme my. Věřili jsme, šli sme do toho srdcem, chtěli zemi změnit k lepšímu a zjišťujeme, že pomáháme jednomu člověku získat neomezenou moc a sílu. POZOR NA TO PŘÁTELÉ!!!!

Re: Re: členská základna

Marian N. 07.09.2016
Mé první a zároveň poslední čtení tohoto periodika. Tuto naprostou hloupost mohl složit jen ukřivděný, trestaný, a zcela hloupý jedinec, pravděpodobně z Dětmarovic a nyní z Havířova.

Re: členská základna

J.Hájek 06.09.2016
Dne 22.8.2016 proběhl sněm místní organizace pol.hnutí Orlová na kterém bylo zvoleno nové předsednictvo ve složení:
předseda: Ing. Josef Klimša
místopředsedkyně: Ing. Petra Jenčmionková
místopředsedkyně: Lenka Brzyszkowská
Z tohoto důvodu prosím směřujte své dotazy na předsednictvo naší místní organizace.


Čekání na „resumé“!

Martyčák Josef 05.09.2016
Pane poslanče Josefe Hájku, alias pane „čistý“. Z Vašich odpovědí čouhá pouze zloba, nenávist, neschopnost, ukřivděnost, nekorektnost a arogance vlastní poslancům vaší kategorie. Tyto stránky a obsah diskuzí sleduji již delší dobu. Možná slohově nemají co nabídnout, ale zato obsahově se řadí mezi weby se zásadními informacemi z okruhu nejvyšších pater komunálu v Orlové. Také jste to pouze Vy sám, který tady napadá a rozkrývá vlastí dceru a vlastně svoji rodinu. Nechutně se obhajujete hendikepem vnuka – opravdu! Nicméně patříte mezi opravdové chytráky, kteří dobře věděli jakou výhodou je mít ve firmě jako společníka osobu z Ruska a nejlépe moskevské oblasti. Taková firma v případě potřeby zmizí v Rusku, jako vločka v závěji! Šel jste do vrcholné politiky opravdu dokonale vyzbrojen. Jen co je pravda. Ovšem při vší smůle Vám to někdo rozkryl. Jste na omylu, když říkáte něco o osobním životě před vstupem do politiky, na což nehodláte odpovídat. Je tedy jasné, že jste bývalý člen KSČ a jen doufám, že tady na Vás nevyleze jiná špína ve spojení s ČSSD, kterou se ve „Wikipidei“, jak tomu říkáte, nedočteme. Má úcta!

Je mi z Vás smutno

Josef Hájek 05.09.2016
Nemám a necítím potřebu se obhajovat, ale pokud by jsem na vaše lži nereagoval, tak si vymyslíte další.
1. Problematiku pronájmu mé bývalé poslanecké kanceláře jste věrně popsali ve Vašem článku "Pěna těchto dní...." z 22.5.2015, takže stačí pár kliků myší na Vašich stránkách a potřebné informace máte na dlani. Detailní a podrobné informace byly sděleny na mimořádném jednání zastupitelstva města Orlové, které proběhlo 29.5.2015. Na tomto jednání zastupitelstva jsem jednoznačně prokázal, že pronájem poslanecké kanceláře prostřednictvím firmy Silexim byl plně v souladu s pravidly, která stanoví Rozpočtový výbor Parlamentu ČR.

2. Můj zeť je narozen rodilý Čech a Vaše dedukce mi velmi připomínají "Rádio Jerevan" . Ano je pravda, že pracoval v Moskvě po dobu 2,5 let, ale ve francouzské firmě Peugeot-Citroen v pozici finančního ředitele.
Opakovaně a opět důrazně Vás žádám, nemíchejte rodinu mé dcery do vašich útoků proti moji osobě!!!

3. Poslanec Parlamentu ČR je součástí moci zákonodárné. Problematika společnosti OKD,a.s. byla a je v kompetenci moci výkonné, kterou je vláda a její příslušní ministři - konkrétně ministrů průmyslu a obchodu, financí a práce a sociálních věcí. V mé kompetenci poslance PČR byla novela důchodového zákona, která se týkala dřívějšího odchodu horníků do důchodu. Jejím prosazením se umožnil dřívější odchod horníků do důchodu až o 10 let.

4. V souladu s usnesením Rozpočtového výboru č.14/2010 by jsem na provoz mé poslanecké kanceláře mohl čerpat měsíčně 25 200,-Kč. Mé rozhodnutí tyto prostředky nečerpat bylo mým osobním rozhodnutím, které má jediný cíl - snížit výdaje daňových poplatníků na výkon funkce mého mandátu a to se mi daří.

5. Projekt rekonstrukce náměstí je schválen a přestože nyní došlo k administrativnímu pochybení na ministerstvu financí, realizace akce proběhně.

6. S zastupiteli s řad ČSSD, KSČM i ostatních politických stran, hnutí a uskupení mám standardní vztahy.

7. Na dotazy, kreré se týkají mého osobního života v etapě před vstupem do politiky Vám odpovídat nebudu. Všechny podstatné informace z mého života si můžete vyhledat na Wikipidei.
Hájek Josef

Re: Je mi z Vás smutno

doubravak 07.09.2016
Zradil jsi vsechny Doubravaky !!!!!!! Uz se nikdy neukazuj v Hanušovicke ,,,, Jarmar , šmida Kotas a spol.

Žádost o zodpovězení otázky

Jaroslav K. 05.09.2016
S dovolením redakce se chci pana poslance na něco také zeptat. Pane poslanče Hájku. Kdo a případně také co Vás osobně z minulosti spojuje s KSČ potažmo novodobé KSČM a ČSSD v Orlové, případně Karviné. Děkuji za odpověď.

Záznamy: 1 - 19 ze 19

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz