Co nového na bytovém družstvu?

19.10.2015 16:00

Nic moc,Mohyla stále drží svou pozici ředitele a přes předsedu představenstva Berného  ovládá družstvo.Berný jenom kýve hlavou a vše podpisuje,vždyť majetku nemaje, by mu nebylo co vzít.(Členové představenstva ručí za svá rozhodnutí celým svým majetkem). Mohyla se souhlasem Berného a potrefeného  Bíby  se zúčastňuje schůzí představenstva i když jako zaměstnanec na to nemá právo.Tím se stává,že pravidelně ovlivňuje hlasování a klidně podle potřeby se hlasování upraví oproti skutečnosti (tak se nejednou už stalo). Mohyla odpovědnost nemá, tak mu to může být jedno.Mohyla je jenom ředitelem a řediteluje 13 zaměstnancům včetně sebe.Jeho povinnosti je občas podepsat dovolenku,dát pokyn k nákupu mýdla a  toaletního papíru na WC,zajistit údržbu a úklid budov.Vše ostatní má na starost předseda představenstva Berný. Za tuto namáhavou a odpovědnou práci  členové BD platí Mohylovi více než 43 000 korun měsíčně.Členové jsou přející a vůbec jim nevadí,že družstvo nemá dobré výsledky a nebo nemají tušení , jak vlastně funguje BD.Na shromáždění delegátu jednou za rok,chodí čím dál méně lidí.  Jen málo delegátu se opravdu zajímá o chod BD,jenže jsou v menšině a ten zbytek schválí, co se jim předloží a hlavně ať to už skončí.

Na Kačaniho,bývalého vedoucího technického úseku,člena představenstva a odpovědné osoby v několika stavebních firmách spolupracujících s družstvem např. BESAM 271,s.r.o., Ondika (což je střed zájmů), bylo podáno trestní oznámení,protože zakázky pro BD zadával svým firmám a snad se sním sveze i Mohyla,který toto s vidinou zisku do vlastní kapsy podpisoval ještě jako předseda představenstva. Na Mohylu je Katauerem vyvíjen tlak,aby vrátil družstvu mzdu,kterou pobíral v době, kdy odmítal platnost zákona a zastával protizákonně obě funkce.Jedná se zřejmě o 300 000 až 400 000 korun.Je předpoklad,že by to nebylo jen tr.oznámení,ale žaloba.

S tímto souvisí několik sporů mezi bývalým vedením družstva a tím nynějším.Berný veřejně nařkl bývalého předsedu ing.Katauera,že o zpronevěře v létech 2005-2009 věděl ,což nebyla pravda.Vedoucí EO Mačková se na zpronevěře podílela tím,že o tom věděla a nekonala.(Stále pracuje s penězi družstevníků-velké riziko).Takovou informaci dostali  dopisem od Berného všichni  správci  do složky,aby o tom věděli.Později Berný pochopil,že mu  a nejenom mu Mohyla  lhal a Katauerovi se jako omluvil na stránkách družstva,než by ho měla řešit přestupková komise.Je otázka,zda dal omluvu i do složek všem správcům.Mohyla byl řešen na přestupkové komisi protože také obvinil Katauera z této pronevěry a na přestupkové komisi se prokázalo,že Mohyla lhal.Měl za povinnost se také Katauerovi omluvit,na stránkách družstva se tak ovšem doposud nestalo.

Co se týká zpronevěry na BD,tak ještě u konce není.Zlodějka vrátila 90 000 korun,ale zřejmě je toho daleko více,protože Mohyla všemi prostředky brání (a Mačková s ním nadšeně souhlasí) vydaní patřičných dokumentů kontrolní komisi ke zpracování a zjištění celkové výše rozkrádačky. Takže na BD vlastně nového nic nového. Vlastně něco  staronového by se našlo . Ing. Pospíšil dlouhodobý  člen představenstva si najednou vzpomněl, že v době, kdy se hlasovalo o zveřejnění platů  zaměstnanců, tak  určitě nemohl zvednout ruku, protože v té době byl čůrat. Takže se opět dodatečně manipulovalo s hlasy a první hlasování se zkrátilo  v zápisu o jeden hlas. Z původního 3:4 se udělalo 3:3 a předsedkyně kontrolní komise  Oršulíková opět nic nedostane?

Diskusní téma: Co nového na bytovém družstvu?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

000 24.10.2015
Nevim kdo jezdí ve fárech, ale vím , že Katauer jezdil ve fáru z SBFK Bohumín a ještě si na darované auto nechával proplácet cestáky. Humus co?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

družstevník 24.10.2015
Měl jsem na mysli nějakého chlapa na B,teť nad ránem si nemohu vzpomenout na jméno,ale ten hybrid má asi z mimodružstevních zdrojů,abych mu nekřivdil.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

000 24.10.2015
Hybrid je čistý , manželka vydělává slušně, z družstevních to není.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

002 24.10.2015
Stachu,ať Mohyla a Mačková dá doklady kontrolní komisi ať řádně vyšetří co a kdo a hlavně kolik se rozkradlo jak zpronevěrou,korupcí u zakázek podvody se cenami u zakázek atd.Pak se zjistí za co si koupil Mohyla dům a nové auto,za co měl Kačáni nové auta a přitom náročně rekonstruoval dům.A také bys mohl pomoc při rozplétání zlodějen na družstvu,protože ve spoustě toho máš své špinavé prsty.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

000 25.10.2015
Nehty ostříhané, prsty umyté a hlavně čisté svědomí. Věř nebo nevěř. Ani jednoho družstevnika jsem nestal navíc ani korunu. Ale o těch kopalistách(důchodcích) se to asi řìct nedá. Archivuje se 10 let možná až se někdo nasere, bude mít Honza problém. A není k tomu daleko.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

Leoš 26.10.2015
Co tak krabičky k hydrantům,abys ses dostal k penězům,tak jsi si půjčil peníze a zakázku jsi jako zafinancoval,krabičky namontoval a družstvo účtovalo,ale tak blbě,že firma která to kryla byla v insolvenci a peníze,které měly přijít tobě zmizely a ty jsi přišel minimálně o 80000 tisíc.Nebo tabulky do vchodů,musely byt z nerezu tudíž zbytečně drahé a ty jsi v pracovní době ale i o víkendech montoval a nebylo ti trapné tahat ze správců z řad důchodců i 500 do kapsy i když to se platilo z fondu oprav. Nehty ostřihané,ruce špinavé a hlavně žádné svědomí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oršulíková

Bajaja 24.12.2015
Tak Katauer kradl? Všichni to tušili, jen jsme neměli info, kolik milionů si nakradl, odhadem za ty roky to mohlo být hodně přes 10 milionů... Obdivuhodné, že nechodí po kanálech, ale ještě má drzost vystoupit na SD.

Záznamy: 11 - 17 ze 17
<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz