Čím se pochlubit?

02.09.2016 15:00

Celkem dlouho trvalo než Danělyšin po mnoha nesmyslech napsal opravdu něco k diskuzi.Máme na mysli jeho článek: ANO to jsem já,Potyšová.Je zhruba polovina volebního období a jak je v politice zvykem,tak se i mnohá koalice také houpe.Snad i proto Potyšová zveřejnila své aktivity.Vytržením z kontextu některé body jsou snad i úsměvné,ale snad jen Danělyšin a jeho spolupráci to chápou jako jedinou pracovní náplň místostarostky Potyšové.Určitě nebude vypisovat, co nutného a zásadního pro město dělala každý den.Můžeme ale to třeba chápat jako „něco k tomu“.Danělyšinovi se nemůžeme divit. On jako bývalý radní a odvolaný předseda představenstva SMO, do dneška nepochopil veřejně prospěšnou práci starosty a místostarostů.Nemyslí totiž pouze a jen na svoji kapsu, jak to právě od Waldemara známe.Myslet si třeba,že jeho pracovní náplň byla pomoct vytunelovat SMO,nechat si psát odměny jako mluvčí mlčícího mluvčího SMO, zastavit provoz koupaliště a nezařídit nutné opravy, aby se dalo dále letní koupaliště provozovat.(Zato teď odvádí pozornost od sebe a především jeho hlavní viny v nefunkčnosti letního koupaliště, smysluplně omezenou peticí za bio koupaliště).

Marně také čekáme článek o aktivitách druhé místostarostky  Ing. Ječmionkové. Článek zatím žádný není!Zřejmě to bude tím,že Ječmionková se nemá čím pozitivním pochlubit.Snad jenom rozklikavacím rozpočetem. Ale i ten po rozklikání, neřekne nám to potřebné.Proto jsou to vlastně vyhozené peníze.Ovšem na druhé straně - zavedla ony pověstné Podnikatelské snídaně.Podnikatelé přišli,zaplatili si snídani,ale nic se vlastně nevyřešilo. Ječmionková jím zakázky dávat nemohla, naučit se od podnikatelů nemá co, protože ona umí úplně všechno a tak to opět také zaniklo.Z osobní zášti (u Ječmionkové přednostní vlastnost) si také vynutila vyhazov ředitelky KD Kapiasové.V rámci úspor prosazovala nesmyslné sloučení kulturáku a knihovny v jeden celek.Úspora podle ní měla zřejmě vzniknou tím,že bude ředitel a vedoucí knihovny a vedoucí kulturáku.Takže,místo šetření, jen další zbytečný placený vedoucí.Místo vedoucí kulturáku chtěla pro svou dobrou kamarádku p. Brzyszkowskou. Naštěstí to Ječmionkové v radě zřejmě neprošlo.Nehoráznou věc si podle ní dovolila rada,že jmenovala ředitelkou kulturáku p.Herdovou.Ale o tom jsme již psali.Vždyť to místo chtěla pro Brzyszkowskou už dlouho. Díru do světa tedy chtěla udělat akcí „Na slovíčko s druhou místostarostou“, ovšem pouze formou otravování hostů v restauraci.Přes veškerou medializaci totiž narazila na nezájem o její osobu i činnost.Možná velkou věc plánuje s objektem bývalé školy na Polní ulici.Na stránkách města lživě zveřejnila,že jí zastupitele odsouhlasí demolici a rozprodání pak na stavební pozemky soukromím osobám.Ovšem tohle rada města vůbec nikdy nechystá a neschválila, pokud si přečteme všechna usnesení rady i rok zpět.Po propočtu ceny demolice,zasíťování pozemků a rozměření na parcely ,by město muselo prodávat tyto pozemky bývalé ZŠ, asi za 1300 Kč/m2,aby se investice městu aspoň vrátila.Kdo m2 za takovou cenu koupí v Orlové?Mladá rodina určitě ne.Ovšem Ječmionková s tím počítá a chce tyto pozemky zřejmě prodat developerské firmě.Jelikož nebude u běžných lidí zájem o stavební pozemky za takovou cenu,tak se hold na úkor města bude muset jít pod cenu. A provize developera? Je v kapse.Bohatý developer - pochopitelně plánuje postavit v centru nějaký další supermarket.Na světě se takové vypočítavosti lidově říká „tunel“.Takže nula od nuly pojde a Ječmionková se raději nechlubí.

Ještě dodatek k Danělyšinovu novému softwaru měření inteligence technologií zaměřením určitého bodu na hlavu jednotlivého jedince.Při zkoušení jeho vlastní osoby, tento SW nefungoval.Danělyšin jej jako s výrobní vadou reklamoval.Reklamačním technikem mu ale bylo sděleno, že nula IQ právě na jeho hlavě, je naprosto v pořádku.

Diskusní téma: Čím se pochlubit?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz