A co nového na BD ?

02.03.2017 09:30

Pomalu shromažďujeme střípky družstevního dění, abychom mohli čtenáře seznámit s tím co vymysleli ti nejlepší z nejlepších na BD v Orlové.Všechno ještě nemáme,ale něco na popud  Stacha-člena představenstva BD zveřejníme.Na Orlovinách byl článek ze dne 4.2.2017 „ Velká mystifikace?“A k tomuto článku dal Petr Stach diskuzní příspěvek:

05.02.2017 12:44:46; Petr Stach

Nedoufáme, my družstevníci to už víme. Mystifikace občanů ze strany SMO, už se táhne víc jak deset let. Politici (i ti z řad družstevníků), na svoje bonusy z výsledku SMO, nedají dopustit. Pokud povolíme ve vedeních"Trojské koně", tak nás vždy sedřou a my se budem tvářit spokojeně. Na BD jsme se jednoho trojského koně zbavili(možná jich bylo víc, s jinými jmény) a je nám líp a práce je konstruktívní. Žádného pažravce a nefachčenka už tam nemáme. Rada by se měla zamyslet, zda by SMO, nepotřebovalo od těch tlučhubů a nefachčenků se odprostit.

Pisatel mohl ještě v závěru vzpomenout na dobu né tak minulou a dopsat : Proletáři všech zemí spojte se!!!! Nebo s Mohylou na věčné časy  a nikdy jinak.

Tak se podívejme, jak si Stach představuje konstruktivní práci a jak to je s tím pažravcem.

Předseda představenstva pažravec Kačáni jako podnikatel (OSVČ) ve stavebnictví dělá pro stavby BD stavební dozor.Samozřejmě za peníze družstevníků. Teď si navrhnul pro sebe jako předsedu představenstva vyšší odměny. PD mu na to opět  kývlo.Takže sám sobě napíše a podepíše smlouvu o stavebním dozoru, sám si určí kolik si vyplatí a všichni jsou spokojení, někteří přímo nadšení. Ale co na to kontrolní komise? Je také spokojena? Anebo činní kroky  v tomto střetu zájmů? Zřejmě je vše v pořádku,protože si představenstvo a kontrolní komise vyplatili odměny.Možná z pohledu představenstva si tyto odměny zasloužili-nikdo jím v pochybném jednání nebráni a tak proč se neodměnit.Ovšem jak jinak než podvodně.Protože stanovy BD Orlová čl.65 od.d. říkají,že odměny PD a KK schvaluje shromáždění delegátů jako nejvyšší orgán BD. Ovšem na posledním SD nemohli schvalovat odměny,protože teprve volili nynější PD a KK.A znova se ptáme, co nato Kontrolní komise,která má dbát na dodržování stanov?Podá KK na PD žalobu a nebo aspoň trestní oznámení za neoprávněné  nakládání s finančními prostředky členů BD? Možná je to tak,že KK jde na ruku PD a nepřijatelné  stanovám odporující jednání kryje a proto dostali také odměny, aby mlčeli.Tak to vypadá,že na BD je spousta „trojských koňů“,kteří podvádějí členy BD a neinformovaní delegáti  na SD jenom zvedají ruce, jak se jim řekne a hlavně ať už je konec a můžou jít domů.Stach jako tlučhuba a nefachčenko se snaží toto vydávat za konstruktivní práci.Sám se přece  zúčastňuje manipulacemi a dohazováním se zakázkami na BD.O tom už jsme psali v dřívějších článcích.Pro tyto současné lidi ve vedení BD je už obcházení stanov družstva bráno jako standard a normální stav.Tak že u PD je to dobrý,ale co nato členové DB,ti se už také smířili s tím,že podvody a zlodějny jsou už vydávány  za normální stav?

Diskusní téma: A co nového na BD ?

dotaz

zamestnanec BD 28.04.2017
Kam mohu redakci zaslat zajimave informace z BD?

Nic se nemění.

Ovčan 22.03.2017
Je smutné,že slušný člověk v tomhle sátě,pokud se ozve s protestem nebo názorem,je vždy urážen takovýma,jejichž charakter nemá nic společného se slušností.Tak jak vláda ignoruje názory většiny národa,tak vedení družstva ignoruje názory svých členů.Delegáti shromáždění ,se dají srovnat s poslanci parlamentu.Někteří mají důvod,proč hlasovat tak ,jak hlasují.Již to v minulosti kdosi napsal na těchto stránkách.

bd

orlovak 13.03.2017
jen štenice se množí a mlčí se.

Diskuse 2

Petr Stach 05.03.2017
Ještě mě tak napadlo, že když Vám tu nikdo nepíše, že v pozadí Vaších demagogických a urážlivých úvah by mohl stát, bílý rádža ze Sarawaku. Nezapomínejte vy tlučhubové, že pravda a Sandokan vždy vyhráli.

Diskuse

Petr Stach 04.03.2017
Měli by jste si vy tlučhubové napsat sami sobě si nějaký příspěvek, aby jste opět nevypadali tak blbě, že o Vaše tlachy už v Orlové nikdo nemá zájem. Poradím Vám, zavolejte Dlabajovi, ten Vám poradí, pokud Vám už neradí ba dokonce ty stupidity nepíše.

Re: Diskuse

Nastesti uz neclen BD 29.10.2019
Pane Stachu v ramci rceni: “potrefena husa se vzdy ozve” jste se ozval i vy. Cele mesto vi, ze to, co je v clanku je svatosvata pravda a vy na druzstvu si delate co chcete a druzstevniky mate v “pazi” protoze jste se dostali ke korytu a nejen ze zerete ale vy i mlaskate. Az Vse co delate jednou praskne a vsechny Vas pozaviraji, budeme se hodne nahlas smat a vy jeste hlasiteji plakat a delat ublizene chudacky...

Záznamy: 1 - 6 ze 6

Přidat nový příspěvek

Kontakt

ORLOVSKÉ novinky Orlová orlovskenovinky@email.cz